Bioretur tildelt Bærekraftsprisen 2021

– Hedret av næringslivet i Bergen under årets gallamiddag

«Bioretur er nettopp en slik innovativ bedrift fremtiden trenger, og som har skapt nye forretningsmuligheter gjennom bærekraftig innovasjon.» – skriver Fana Sparebank og Bergen Næringsråd i en egen pressemelding.

Bærekraftsprisen ble opprettet av Fana Sparebank og Bergen næringsråd i 2018, og har som målsetting å øke bevisstheten rundt FNs 17 bærekraftsmål i næringslivet. Administrerende direktør Steinar Wasmuth mottok den prestisjetunge prisen under næringsrådets høytidelige gallamiddag den 19. desember 2021. 

Juryens begrunnelse for prisen er at Bioretur er en bedrift som har gjennomført initiativ for en bærekraftig utvikling, og at de har levert målbare resultater i henhold til FNs bærekraftsmål. Det at Bioretur har sett muligheter i de globale utfordringene med slam, og samtidig har fått med seg flere av de største oppdretterne i verden på å gjenbruke dette som en ressurs, er noe av det som blir trukket fram som grunnlaget for tildelingen.

Det er også vektlagt at Bioretur har stort fokus på trippel bunnlinje. Det betyr betydelig kostnadsreduksjon for kundene, reduksjon i klimaavtrykk og forhold som er lagt til rette for en sosial modell med deling av ressurser.

En ny standard for bærekraft

– Vi er utrolig stolte og takknemlige for at vi blir lagt merke til av næringslivet i Bergen, det er også litt gøy at en såpass liten bedrift som Bioretur blir løftet frem som følge av det arbeidet vi gjør, sier administrerende direktør Steinar Wasmuth. – Dette viser at en fornuftig håndtering av slammet fra den norske oppdrettsbransjen, hvor vi tørker og utnytter råvaren videre på en bærekraftig måte er det som må være standarden i henhold til de forpliktelsene som Norge har tatt på seg i klimaavtalen.

– Transport av slamvann bidrar til mer utslipp, det er noe vi og våre kunder i næringen har visst lenge. Vi er positive til biogass, det kan være bærekraftig i mange sammenhenger, men det er hverken riktig eller bærekraftig dersom det fører til hundretusenvis av unødvendige transportkilometer. Sammen med våre kunder og samarbeidspartnere har vi funnet både en rimeligere og mer bærekraftig modell i Bioreturavtalen, avslutter Wasmuth.

Tidligere vinnere av Bærekraftsprisen er:

2018: Sir David Attenborough (ærespris)
2018: Grieg gruppen
2019: GC Rieber Eiendom
2020: Framo

Juryens sammensetning var:

• Styreleder i Fana Sparebank, Nils Magne Fjereide
• Administrerende direktør i Bergen Næringsråd, Marit Warncke
• Administrerende direktør i Skift Norge, Bjørn Haugland
• Førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole, Sveinung Jørgensen
• Førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole, Lars Jacob Tynes Pedersen
• Student, Leder for NHHS Green Team, Silje Bue

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bioretur vil bruke informasjonen du legger til i dette skjema for å komme i kontakt med deg og å gi deg oppdateringer og markedsføring. Vær vennlig å informer oss om hvordan du helst vil høre fra oss:

¨

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.