Libera satser på flere fronter

– Gjenbruk av teknologi kan nå nye markeder

Libera Tech AS leverer blant annet SHS-tørken som Bioretur benytter eksklusivt på alle sine nye slambehandlingsanlegg. Foto: Bioretur AS

Selskapet Libera Tech AS er en ny aktør innen slambehandling. Selskapet har tidligere ført en relativ anonym tilværelse under navnet Bioteknikk AS, men har nå skiftet navn og har planer om å satse sterkere på egenhånd.

Spesielle problemstillinger med fiskeslam
Libera er i dag leverandør av bl. annet SHS-tørken som Bioretur AS benytter på alle nye anlegg. Gjennom det tette samarbeidet har selskapet opparbeidet seg god kompetanse og forståelse for de spesielle problemstillinger som er knyttet til fiskeslam.

Odd Eirik Henjesand

Styreformann i Libera Tech AS, Odd Eirik Henjesand.

– Libera vil i første omgang spesialisere seg på utstyr som tar slam fra 0,1 % tørrstoffinnhold (TS) og avvanner det opp til 35 % TS, forteller selskapets styreformann Odd Eirik Henjesand

Gjenbruk av teknologi
Libera har utviklet en unik modell rundt internasjonalt samarbeid og gjenbruk av teknologi som gjør at løsningene blir betydelig rimeligere en dagens avvanningsystemer.

– Men vi går aldri på kompromiss med kvaliteten og garantiene vil være fullt på høyde, om ikke bedre, enn de fleste konkurrenter selv på lav-pris-løsningene våre, presiserer Henjesand.

Nye markeder
Vi opplever ikke Bioretur AS som noe trussel da de gjennom Bioreturavtalen har en forretningsmodell som ikke er sammenlignbar med Libera, som kun selger teknologi. Dessuten leverer vi slamhåndteringsutstyr til et bredere spekter av bransjer, ikke bare fiskeoppdrett. I det siste har vi fått flere henvendelser fra både prosess- og matvareindustri for å nevne noen, avslutter Henjesand.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bioretur vil bruke informasjonen du legger til i dette skjema for å komme i kontakt med deg og å gi deg oppdateringer og markedsføring. Vær vennlig å informer oss om hvordan du helst vil høre fra oss:

¨

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.