Bioretur vinner internasjonal bærekraftspris

Bærekraft - Pris aquaculture awards

Fra venstre: Sustainability Manager I Cargill David Robb, CEO i Bioretur Steinar Wasmuth og styreleder i Bioretur Tore Hofstad. Foto: Phil Wilkinson

(Fra pressemelding 05.06.19) Prisutdelingen fant sted på Dynamic Earth i Edinburgh. Steinar Wasmuth og Tore Hofstad fra Bioretur var tilstede og mottok prisen.

Aquaculture Awards gikk av stabelen i Edinburgh under Storbritanias største havbrukskonferanse Aquaculture UK. I kategorien ”Bærekraft” var selskapet Bioretur fra Bergen en av fire finalister som stod igjen eliminering av et stort antall nominerte.

Den internasjonale prisen deles ut til det selskap i havbrukssektoren som bidrar mest til miljø og som samtidig er økonomisk og etisk bærekraftig. En såkalt tredelt bunnlinje.

Bioretur tilbyr bærekraftige løsninger for utnyttelse av fiskeslam til bl.a gjødsel og biogass. Løsningene består av teknologi for rensing og tørking, samt tjenester for håndtering og gjenbruk av fôrrester og møkk fra fisken som oppstår i oppdrettsanleggene.

CEO Steinar Wasmuth var selv tilstede under prisutdelingen. – Det at vi står igjen som vinner av en slik høythengende internasjonal bærekraftspris er over all forventning og betyr utrolig mye for oss.

– Dette er ikke bare en anerkjennelse av Bioretur, men gir en viktig signaleffekt ettersom bransjen selv velger å fremheve bærekraftig bruk av fiskeslam som en av de viktigste utfordringene framover. Alt fra fôrleverandører og oppdrettere til entreprenører og transportnæring må nå jobbe sammen for å sikre gode forutsetninger for gjenbruk. Vi opplever absolutt at våre kunder tar dette på alvor, sier Wasmuth.

Vinneren ble plukket ut av en tverrfaglig jury bestående av representanter fra offentlig sektor, oppdrettsnæring, fagpresse og finansinstitusjoner.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bioretur vil bruke informasjonen du legger til i dette skjema for å komme i kontakt med deg og å gi deg oppdateringer og markedsføring. Vær vennlig å informer oss om hvordan du helst vil høre fra oss:

¨

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.