1. Innledning

Vi i Bioretur er opptatt av å gi deg som bruker tilpasset innhold og samtidig ivareta ditt personvern. Denne personvernerklæringen forklarer hvorfor og hvordan vi behandler personopplysninger når du bruker bioretur.no og våre underliggende digitale tjenester. Personopplysninger er alle typer av informasjon som kan relateres til en identifiserbar person, slik som navn, e-postadresse, telefonnummer osv.

bioretur.no eies og driftes av Bioretur AS, organisasjonsnummer 918 783 628, Storaneset 12, 5260 Indre Arna. Dersom du lurer på hvilke opplysninger vi har om deg, eller noe er uklart, ta gjerne kontakt med oss på post@bioretur.no

2. Om personopplysninger og regelverket

Personopplysninger  er opplysninger som kan identifisere deg som enkeltperson. All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er Bioretur som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med loven. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

Det er frivillig for deg som besøker nettstedet vårt å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å laste ned informasjonsmateriell, melde deg på våre arrangementer, fylle inn skjema, svare på spørreundersøkelser, og andre henvendelser til oss via e-post.

3. Hvilke opplysninger behandles?

Vi behandler både personlig identifiserbar informasjon, og ikke-personlig identifiserbar informasjon. Personlig identifiserbar informasjon kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, firma og IP-adresse. Vi vil presisere at vi ikke behandler sensitive personopplysninger om deg i våre systemer. Ikke-personlig identifiserbar informasjon er opplysninger som ikke avslører din personlige identitet. Dette er informasjonskapsler/cookies.

Personlig identifiserbar informasjon

Vi samler inn og behandler følgende opplysninger:

  • Dersom du melder deg på et nyhetsbrev må du registrere din epostadresse. Dette for at vi skal kunne sende nyhetsbrev til deg på epost med invitasjoner og nyheter med jevne mellomrom.
  • Dersom du laster ned informasjonsmateriell på våre nettsider kan du måtte registrere navn og epostadresse, slik at vi får sendt materiellet til deg.
  • Ved å melde deg på våre arrangementer må du registrere personopplysninger som; fullt navn, e-postadresse, firma og stillingstittel. Dette er informasjon vi trenger for å tilpasse arrangementets innhold og format best mulig.
  • Ved å svare på spørreundersøkelser som ikke er anonyme vil vi kunne identifisere deg som person med navn og epostadresse. Vi vil alltid informere om formålet med spørreundersøkelsen, og hvorvidt den er anonym eller ikke. Denne er frivillig å svare på
  • Hvis du kontakter oss, kan vi ta vare på korrespondansen, inkludert informasjon du har oppgitt for at vi skal kunne behandle denne henvendelsen.

4. Deling av opplysninger

Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med andre selskap, med unntak av samarbeidspartnere som trenger opplysningene for å kunne levere tjenester til oss. Dersom vi utleverer personopplysninger, inngår vi avtaler med de aktuelle tredjepartene som begrenser deres anledning til å bruke opplysningene.

Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov, eksempelvis til offentlige myndigheter dersom det foreligger rettskjennelse for etterforskning av lovbrudd.

5. Administrering av personopplysninger

Du kan selv få innsyn i og påvirke bruk av, samt å få slettet  personopplysninger vi har om deg ved å kontakte post@bioretur.no.

6. Om digitale markeds- og salgsaktiviteter

Når du melder deg på våre arrangementer må du registrere personopplysninger som fullt navn, e-postadresse, firma og stillingstittel. Om det er servering spør vi deg i tillegg om ev. matallergier. (Dette er det frivillig å opplyse om, og informasjonen slettes umiddelbart etter hvert arrangement). Alle opplysningene du oppgir i forbindelse med arrangementet benyttes kun til å tilpasse dets innhold og format best mulig. Ved å melde deg på vil du kunne motta relatert informasjon på epost som f.eks. praktisk informasjon i forkant, epost i etterkant med ev. presentasjoner/videoer og link til anonymt evalueringskjema. Du kan når som helst be om mer informasjon, eller melde deg av arrangementet. Vi kan heller ikke lagre informasjon om deg og sende deg markedsrelatert informasjon på generell basis, som f. eks. invitasjoner til andre arrangementer eller teknologinyheter uten din godkjennelse. Vi deler ikke opplysninger om deg med tredjepart/er med mindre dette er nødvendig for å gjennomføre arrangementet. Det vil da være spesifisert i invitasjonen/påmeldingsskjemaet.

Vi utfører av og til mindre spørreundersøkelser som f.eks. ifm kundetilfredshet, evalueringer i etterkant av våre arrangementer og markedsundersøkelser etc. Vi bruker Surveymonkey som verktøy. Vi vil alltid informere om formålet med spørreundersøkelsen, og hvorvidt den er anonym eller ikke. Vi vil ikke dele opplysningene med andre eller bruke opplysningene til andre formål enn det som er angitt. Undersøkelsene som er anonyme vil ikke kunne samle inn noen informasjon som kan knyttes til deg. Dersom undersøkelsen ikke er anonym kan vi identifisere deg som person og din epostadresse vil bli delt med Surveymonkey. Surveymonkey forholder seg til GDPR retningslinjer om personvern. Se deres personvernerklæring her. Formålet med spørreundersøkelsene er kun å yte bedre service og tjenester. Vi analyserer alltid rett etter en endt spørreundersøkelse, og lager en rapport som presenteres innad hos oss. Rapporten inneholder ikke persondata, men kun en sammenstilling av svar og det totale resultatet. Ved identifiserbare undersøkelser vil all persondata bli slettet, men vi lagrer overordnede resultater for å se historikk og kunne sammenligne resultatene fra år til år for å se at de forbedringstiltak vi gjør faktisk fungerer.

7. Endringer av personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ved større endringer vil vi informere om dette.

8. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om Bioreturs personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på post@bioretur.no.

Sist oppdatert: 16.10.2018