Besøk på Salmon Center

– Slam på agendaen

Visningssenteret Salmon Center Bodø har en viktig oppgave med å formidle kunnskap og fakta om havbruksnæringen blant annet til turister og skolebarn i regionen. Foto: Salten Aqua, Salmon Center Bodø

Salmon Center i Bodø er et visningssenter for havbruksnæringen. Sentralt i byen driver Monica Nilsen formidling av kunnskap til både turister og skoleklasser. Bioretur fikk en god omvisning på senteret da de var i Bodø for å inngå avtale med Løvold Havpark, og nå skal det produseres materiell som også forteller om behandling og bærekraftig utnyttelse av fiskeslam fra oppdrett.

– Her kommer det folk fra hele verden, ikke minst mange unge mennesker fra Bodø og omegn. De får smake på laks, høre foredrag, se film og lære om en viktig bransje som mange av dem kanskje skal jobbe i når de blir voksne.

– I løpet av de årene vi har hatt åpent så har jeg opplevd ytterst få besøkende som har gått herifra og fremdeles vært motstandere av havbruksnæringen, forteller Nilsen. Det handler ofte om å oppklare inngrodde misforståelser, eller misinformasjon som mange har fått fra ulike medieoppslag.

Rundt i visningshallen er det en utstilling som forteller om hele livssyklusen til laksen, fra rogn til middagsfat.

– Etter besøket av Bioretur har vi blitt enige om at også slam bør være med i historien, forteller markeds- og kommunikasjonssjef i Bioretur Hermund Ramsøy. Dette er en stadig mer aktuell del av havbruksnæringen, spesielt med en økende mengde landbasert oppdrett der det er krav om å samle opp slam. Forbrukerne er også mer kresen og etterspør oftere klimaavtrykk og råvaresirkularitet fra fisken de har på middagsfatet, avslutter Ramsøy.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bioretur vil bruke informasjonen du legger til i dette skjema for å komme i kontakt med deg og å gi deg oppdateringer og markedsføring. Vær vennlig å informer oss om hvordan du helst vil høre fra oss:

¨

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.