Bioretur henter erfaren mann på akvakultur

Hans Peter Endal blir ny prosjektsjef i Bioretur AS og tiltrer i stillingen fra 1. mars i år. Selskapet er markedsleder på teknologi og bærekraftig behandling av fiskeslam til landbasert havbruk.

 [FRA PRESSEMELDING] Hans Peter Endal (54) kommer fra jobben som teknisk sjef hos Seacalx AS, der han har vært med å tilrettelegge for behandlingsprodukter mot lakselus. Fra tidligere har han hatt lederstillinger innen havbruksnæring bl.a som kvalitets- og sertifiseringsleder i Ocea, daglig leder i Noomas Sertifisering (nå DNV GL) og som produktsjef i Skretting. 

Endal er utdannet Cand.scient i fiskeribiologi og har i tilegg ingeniørutdannelse innen elektronikk. Utover dette har han også ledelse- og økonomiutdannelse fra BI. 

– Vi gleder oss til å få Hans Peter som kollega, sier daglig leder i Bioretur AS Steinar Wasmuth. Jeg mener vi nå har fått inn verdifull kompetanse som blir svært viktig inn mot de mange nye prosjektene som kommer i 2019 og 2020. I tillegg til å kjenne havbruksnæringen og inneha høy kompetanse på teknologi, mener vi at vi har styrket oss også med tanke på både strategi og forretningsutvikling. 

– Jeg er glad for å vende tilbake til Havbruksnæringen, etter noen år i olje og gass, sier Endal. Vi har mange nye prosjekter som venter, og jeg er klar for å hoppe rett inn i et selskap med mye energi og helt unike løsninger innen håndtering og bærekraftig utnyttelse av slam.